Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

'Heropening Walygator Parc onmogelijk'

04-03-2013, 23.32 uur

De heropening van Walygator Park op 29 maart staat op losse schroeven. Niet omdat er financiële problemen zijn, maar simpelweg omdat het hele park van ellende uit elkaar valt.

Tijdens de winterstop is er totaal geen onderhoud gepleegd aan de attracties, die toch al in erbarmelijke staat verkeerden. Daar komt nog eens bij dat het gros van de rides de afgelopen jaren gedraaid blijkt te hebben zonder keuringsbewijs. Anonieme medewerkers hebben dat gemeld aan Franse media.

Alle attracties moeten aan de ketting, zelfs als de financiën deze maand rond komen. De schuld van Walygator Parc is opgelopen tot bijna 10 miljoen euro. Vaste werknemers kregen hun salaris afgelopen maand voor de zoveelste keer niet uitbetaald.

Overmorgen is de rechter weer eens aan zet: die gaat bepalen welke partij de baas wordt over het stukje hopeloze grond. Vier nieuwe ondernemers staan te popelen om het park op te knappen. Ze willen minstens 2 miljoen euro steken in herstel- en onderhoudswerk.

Eén probleem: bijna alle attracties worden door de huidige eigenaren gehuurd van kermisexploitanten. Een wisseling van de wacht zou betekenen dat tientallen attracties moeten verdwijnen. En dan komen er helemaal geen bezoekers meer.

Meer Walygator Grand Est
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be