Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland bevestigt: geen coronabewijzen bij Halloween Fright Nights 2021

20-09-2021, 17.56 uurBeeld: @TheSwant98

De kogel is door de kerk: Walibi Holland gaat niet werken met coronatoegangsbewijzen tijdens Halloween. Het was de bedoeling om bij de evenementen Halloween Spooky Days en Halloween Fright Nights dit jaar van elke bezoeker een vaccinatie-, hertel- of testbewijs te vragen. Nu is besloten om daar toch van af te stappen.

In Nederland zijn dergelijke coronabewijzen vanaf 25 september verplicht voor evenementen, festivals, optredens en feesten, zo valt te lezen op de website van de overheid. Het populaire halloweenfestival van Walibi lijkt aan die eisen te voldoen. De Walibi-directie beweert echter dat van een festival, feest of evenement geen sprake is, omdat er geen evenementenvergunning voor aangevraagd hoeft te worden.

Dat gaat ongetwijfeld voor scheve gezichten zorgen bij de evenementenbranche als er straks beelden naar buiten komen van feestende mensenmassa's en optredens in een festivalsetting tijdens de Halloween Fright Nights. Toch durft Walibi de stap aan.

Medewerkers
Looopings kon vorige week al melden dat de intentie er was om het halloween-evenement in oktober door te laten gaan zonder Testen voor Toegang. Na overleg met de autoriteiten is die ommezwaai definitief. Medewerkers zijn al op de hoogte gebracht, bezoekers en abonnementhouders ontvangen binnenkort meer uitleg.

Walibi had al aangekondigd dat anderhalve meter afstand houden niet nodig zou zijn tijdens Halloween, juist dankzij de CoronaCheck-app. Nu de anderhalvemeterregel in heel Nederland wordt opgeheven, hoeft dat al niet meer vanaf 25 september. Het vooraf reserveren van een bezoekdatum blijft tot nader order wel noodzakelijk. Ook houdt Walibi tot de start van Halloween vast aan de verplichte virtuele wachtrij bij negen grote attracties.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be