Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Studio 100-baas Gert Verhulst verdedigt Plopsaland-ballon van 8 euro

20-09-2021, 00.36 uur

8 euro is een prima prijs voor een heliumballon in een pretpark. Dat zegt Gert Verhulst, mede-eigenaar van Plopsaland-moederbedrijf Studio 100, in een kritisch interview met dagblad De Morgen. Verhulst werd door journalist Joël De Ceulaer de hemd van het lijf gevraagd, onder meer over de prijzen in de Plopsa-pretparken.

"Ik ben toch al een paar keer gechoqueerd geweest in Plopsaland", zo hield de interviewer Verhulst voor. "Ik heb er ooit een ballon gekocht voor een 4-jarige, en die ballon kostte 8 euro." De Studio 100-oprichter vindt dat geen exorbitant bedrag. Zijn reactie: "Wat koop je daar tegenwoordig nog voor?"

De Ceulaer daarop: "Voor mensen met een klein budget is zo'n trip naar Plopsaland een aderlating. Wat mij ook opviel, is dat het favoriete huisje van de kinderen - de woonst van Kabouter Plop - toevallig juist de winkel is met al het speelgoed."

Disneyland
Maar volgens Verhulst kan het allemaal nog veel erger. "Bent u al ooit in Disneyland geweest? Daar staan de attracties in de winkel. Dat is zo typisch Vlaams, vind ik, om dat zo onder de loep te nemen."

Terug naar de ballon: die is in andere parken een stuk duurder, beweert de bekende Vlaming. "Geloof me, in vergelijking met alle andere grote parken in de wereld mag u blij zijn met 8 euro voor die ballon. Alles kost geld. Als u een laag inkomen hebt en u wilt een nieuwe Mercedes, is dat ook lastig."

Sesamstraat
Studio 100 krijgt regelmatig het verwijt te veel te focussen op het verkopen van kinderproducten. Volgens Verhulst kan het allemaal nog veel erger. "Zullen we samen eens naar een speelgoedwinkel gaan en de meters tellen die wij in beslag nemen in vergelijking met pakweg Sesamstraat? Dan zult u zien dat het bij ons helemaal niet uit de hand is gelopen."

Maar is het echt nodig om Samson-worst te verkopen bij de slager en Plop-vitamines bij de apotheek? Daarop slaat Verhulst terug naar de journalist. "Als het niet nodig was, zou niemand het kopen en zou het niet meer bestaan. Behalve water en brood heeft een mens trouwens totaal niets nodig om in leven te blijven. Zelfs uw gazet is totaal niet nodig. U hebt vast heel wat idealen, maar finaal bent u alleen maar bezig met het vullen van de zakken van uw eigenaars."

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be