Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Karls Erlebnis-Dorf Zirkow

Grote brand verwoest eetgelegenheid in Duits pretpark

19-09-2021, 17.57 uur

Het Noord-Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Zirkow is in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door een grote brand. Daarbij brandde een eetgelegenheid in het attractiepark, de zogenaamde Dorfgrill, volledig af. De schade bedraagt naar schatting 150.000 tot 200.000 euro.

Het afgebrande gebouw wordt omschreven als een buitensnackbar met een oppervlakte van 6 bij 20 meter. De brandweer werd rond 05.30 uur opgeroepen. In totaal kwamen zo'n vijftig brandweerlieden ter plaatse. Er vielen geen gewonden.

Omliggende bouwwerken en attracties raakten niet beschadigd. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. Volgens de eerste bevindingen was er sprake van een technisch mankement bij een vriezer.

Opruimen
Ondanks de brand ging Karls Erlebnis-Dorf Zirkow vandaag wel gewoon open voor publiek. Het park zoekt naar een alternatief voor de afgebrande horecalocatie. In een Facebook-bericht worden alle hulpverleners bedankt voor hun inzet. "We zijn meteen begonnen met opruimen. Natuurlijk gaan we een mooie nieuwe Dorfgrill voor jullie bouwen."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Karls Erlebnis-Dorf Zirkow
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be