Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nu al aanpassingen bij omstreden Europa-Park-attractie, volledige renovatie in 2022

18-09-2021, 20.32 uurBeeld: Epfan95

Europa-Park heeft verschillende kleine aanpassingen doorgevoerd bij Dschungel-Floßfahrt, de omstreden boottocht in het controversiële themagebied Abenteuerland. Enkele zwarte personages zijn vervangen door witte figuren. Voor 2022 staat een grote renovatie op de planning.

Dschungel-Floßfahrt en de rest van Abenteuerland liggen al langer onder vuur vanwege racistische clichés. Volgens tegenstanders zou het parkdeel de koloniale tijd verheerlijken, door witte mensen te portretteren als superieure ontdekkingsreizigers en zwarte personen als lompe primitievelingen.

Europa-Park neemt de beschuldigingen serieus. Men geeft toe dat het gebied, ontwikkeld in de jaren zeventig, anno 2021 niet meer door de beugel kan. "Sommige scènes van één van onze oudste attracties kunnen binnen de huidige maatstaven verkeerd worden geïnterpreteerd", geeft een woordvoerder toe in gesprek met dagblad Stuttgarter Zeitung.

Sneller
Het management benadrukt dat er voor racisme en discriminatie geen plaats is in Europa-Park. Naar aanleiding van alle commentaren heeft het park besloten om de attractie volledig opnieuw te ontwerpen. Dat gebeurt al in 2022.

Dit zomerseizoen zijn alvast enkele pijnpunten aangepakt, door individuele figuren te vervangen. Zo werd een donkere man hangend aan een kabelbaan met een aapje ingeruild voor een wit karakter. Hetzelfde gebeurde met een zwarte man die in een boom klimt.

African Queen
Europa-Park heeft nog niet bekendgemaakt hoe Abenteuerland er in 2022 precies uit komt te zien. Afgelopen voorjaar werd eetgelegenheid Colonial Food Station al hernoemd naar Adventure Food Station. Dschungel-Floßfahrt stamt uit 1978. Drie jaar eerder opende de naastgelegen rondvaartboot African Queen.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be