Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling vervangt rieten dak Monsieur Cannibale tijdens transformatie naar Sirocco

17-09-2021, 23.12 uurBeeld: @eftel_nerd

De Efteling is bezig met het vervangen van het rieten dak van Monsieur Cannibale. Tijdens het verbouwen van de beroemde attractie wordt ook de volledige rieten dakbedekking vernieuwd. Inmiddels is de kookpottenmolen gestript van alle onderdelen die verwijzen naar het originele thema.

Monsieur Cannibale opende in 1988 zonder overkapping. Om de attractie weerbestendig te maken, voegde de Efteling in 2002 het dak toe. Op dit moment wordt de molen getransformeerd tot een attractie met Sindbad de Zeeman, onder de noemer Sirocco.

Het naastgelegen Avonturen Doolhof is nagenoeg volledig gesloopt, om plaats te maken voor een waterspeelplaats met de naam Archipel. Een bamboehutje dat is blijven staan, wordt eveneens voorzien van een nieuw rieten dak.

Restaurant
De eerste fase van het 2,8 miljoen euro kostende project Wereld van Sindbad moet eind dit jaar af zijn. Op een later moment wordt ook restaurant Panorama opgeknapt en komen er aanpassingen bij de entree van achtbaan Vogel Rok. Hoofdontwerper is Sander de Bruijn.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be