Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland denkt dat Halloween Fright Nights toch zonder coronabewijzen kunnen

17-09-2021, 10.37 uurBeeld: DeLaVrie Media

Walibi Holland gaat er bij nader inzien van uit dat coronabewijzen dit jaar toch niet nodig zijn bij de Halloween Fright Nights. Vorige maand werd bekend dat bezoekers van het horror-evenement in oktober verplicht een vaccinatie-, herstel- of testbewijs moeten tonen. Sinds de laatste persconferentie van het kabinet staat dat plan echter op losse schroeven.

Volgens branchevereniging Club van Elf zijn coronabewijzen namelijk alleen noodzakelijk bij evenementen met een evenementenvergunning. Halloweenfestivals worden gezien als "een avondopenstelling in een doorstroomlocatie, waarvoor juridisch gezien geen coronatoegangsbewijs verplicht is".

Walibi heeft daar wel oren naar. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om de Halloween Fright Nights te laten doorgaan zónder Testen voor Toegang. Er is echter nog geen definitieve beslissing over genomen. Dat hangt ook af van wat de Veiligheidsregio Flevoland erover te zeggen heeft.

Optie
"Walibi had coronatoegangsbewijzen als optie toen er nog geen kabinetsbesluit en duidelijkheid was", vult Club van Elf-directeur Kees Klesman aan. "Dat is er nu wel."

Een woordvoerster van het pretpark kan nog geen absolute zekerheid geven. "We overwegen verschillende scenario's en komen hoogstwaarschijnlijk maandag met meer informatie", laat ze aan Looopings weten.

Personeel
Voor Walibi Holland zou de ommezwaai betekenen dat marketingmateriaal en andere uitingen - intern en extern - op grote schaal aangepast moeten worden. Ook voor het personeel zou er een hoop veranderen. Medewerkers met bezwaren tegen vaccineren en testen, waaronder halloweenacteurs, kunnen dan bijvoorbeeld gewoon aan het werk.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be