Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Toch geen coronabewijzen nodig op kermis in Leiden

01-10-2021, 13.37 uurBeeld: @KermisinLeiden

Bezoekers van de oktoberkermis in Leiden hoeven komend weekend toch geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Vorige maand werd gecommuniceerd dat men zou gaan werken met coronabewijzen, als eerste grote kermis in Nederland. Dankzij de meest recente landelijke versoepelingen kan de regel geschrapt worden.

Kermissen worden, net als pretparken en dierentuinen, door de overheid gezien als doorstroomlocaties. Bij de entree is het tonen van een vaccinatie-, herstel- of testbewijs niet nodig. Afstand houden hoeft sinds kort ook niet meer.

De kermis is kort maar krachtig: het evenement duurt van zaterdag 2 tot en met maandag 4 oktober. Er staan verschillende grote attracties, waaronder Airborne, Around the World XXL, Break Dance, Fire Department, Happy Spider, Miami Trip, Snow Jet, Super Mouse en Thriller.

Reuzenrad
Ook reuzenrad Sky Vision is van de partij, ondanks een ongeluk waarbij donderdagmiddag enkele gondels beschadigd raakten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be