Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Drama in Wildlands Emmen: neushoornvrouw overleden bij introductie mannetje

16-09-2021, 12.13 uur

De introductie van een neushoornman in Wildlands Adventure Zoo Emmen is vandaag dramatisch verlopen. Het Drentse dierenpark wilde het nieuwe mannetje Limpopo vandaag voorstellen aan de twee neushoorndames Elena en Zahra. Eén van de twee heeft dat met de dood moeten bekopen.

Limpopo arriveerde begin deze maand uit Safaripark Beekse Bergen. Afgelopen week liep hij voor het eerst rond op de Wildlands-savanne, tussen de zebra's, gnoes en giraffen. Dat ging goed. "Hierbij is geen enkel probleem geweest en de introductie verliep boven verwachting makkelijk", laat het park weten.

De eerste date met de neushoornvrouwtjes was vanochtend minder rooskleurig. Hoewel de drie dieren elkaar achter de schermen al hebben kunnen ruiken en zien - elk in hun eigen deel van de stal - sloeg op de savanne de paniek toe.

Achtervolging
"Beide vrouwen schrokken van de man en in plaats van dat zij hem gezamenlijk op zijn plek wezen, gingen ze er juist rennend vandoor", meldt Wildlands in een verklaring. "Met als gevolg dat Limpopo de achtervolging inzette."

Hij was met name gefocust op Elena, die het dichtst bij hem in de buurt liep. Na ongeveer een kwartier leken de dieren uitgeput. "Elena liep richting een ondiepe waterpoel en gleed, waarschijnlijk door haar vermoeidheid, uit. Zij belandde op haar zij in het water en kon slecht overeind komen." Aanwezige dierverzorgers hebben het mannetje proberen weg te lokken. "Helaas kwam deze hulp voor Elena te laat en bleek zij al verdronken te zijn."

Nooit eerder
Voor het Wildlands-team is het een enorme klap. "Een introductieproces tussen mannen en vrouwen neushoorns blijft spannend en vaak moet er worden ingegrepen, maar nog nooit eerder is er één dodelijk afgelopen." Wat de gebeurtenis betekent voor het fokprogramma, is nu nog niet duidelijk.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be