Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Noord-Hollands pretpark belooft plechtig: bij ons geen vaccinatie- of testbewijzen

13-09-2021, 18.37 uur

Het Noord-Hollandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen weigert te gaan werken met vaccinatie- of testbewijzen. Als coronatoegangsbewijzen verplicht worden voor de Nederlandse attractieparken, gaat Speelpark Oud Valkeveen daar niet in mee.

Op dit moment is officieel nog niet duidelijk wat voor plannen het kabinet heeft met doorstroomlocaties als pretparken, dierentuinen en musea. Toch besloot Speelpark Oud Valkeveen op voorhand alvast een PR-bureau in te schakelen om een persbericht uit te sturen. Daarin wordt de mogelijke komst van een coronabewijs neergesabeld.

"Speelpark Oud Valkeveen weigert mee te doen aan de op handen zijnde overheidsbeleid waarbij voor toegang tot het speelpark een vaccinatie- of testbewijs zou moeten worden overhandigd", valt te lezen.

Gezond
Directeur Jan Willem de Langen wil dat "oma's, leerkrachten of mensen die bijvoorbeeld een schoolreis begeleiden" het park kunnen bezoeken "zonder dat zij verplicht worden te bewijzen dat zij gezond zijn".

Eigenaar Michael van de Kuit vult aan: "Aan een test- of vaccinatiesamenleving wensen wij niet mee te werken. Alle kinderen moeten gewoon lekker onbezorgd bij ons kunnen komen spelen, ook de kinderen die niet gevaccineerd zijn en de kinderen van ouders die niet gevaccineerd zijn."

Persconferentie
Eerder liet branchevereniging Club van Elf ook al weten dat vaccinatie- en testbewijzen niet thuishoren in attractie- en dierenparken. Andere sectoren, zoals de horeca, moeten later deze maand waarschijnlijk wel coronabewijzen gaan hanteren. Morgen volgt daar een persconferentie over.

Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be