Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verrast door Pardoes-muziek op vliegveld Singapore

13-09-2021, 16.31 uurBeeld: Singapore Walking Tours TV

De Efteling reageert verrast op beelden van een hypermodern vliegveld in Singapore. In een video van de onlangs geopende luchthaven Jewel Changi Airport is de muziek te horen van de Pardoes Promenade uit het Kaatsheuvelse attractiepark, gecomponeerd door René Merkelbach.

Een 44 minuten video van YouTube-kanaal Singapore Walking Tours TV brengt het volledige vliegveld in beeld. Na ongeveer 15 minuten klinkt op de achtergrond de Pardoes Promenade-soundtrack. Kennelijk vond men het Pardoes-deuntje zeer geschikt als winkel- en wandelmuziek.

"We waren hier niet van op de hoogte", laat een Efteling-woordvoerder aan Looopings weten. Voorlopig is het park niet van plan om stappen te ondernemen. "We vinden het grappig dat deze bekende Efteling-muziek zelfs opduikt in Azië."

Symbolica
Huiscomponist Merkelbach bedacht de soundtrack in 2000. Sinds 2012 klinkt een vernieuwde versie van het nummer. Die uitvoering is ook te vinden op muziekplatforms als Spotify. Variaties op de melodie komen ook voor in pannenkoekenrestaurant Polles Keuken en darkride Symbolica.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be