Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg opent 10 meter hoge ballonnenmolen

11-09-2021, 13.32 uur

Het Limburgse pretpark Sprookjesbos Valkenburg heeft een nieuwe attractie geopend. Bezoekers kunnen vanaf dit weekend een ritje maken in een 10 meter hoge ballonnenmolen van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA.

De familieattractie van het type air balloons bestaat uit acht gondels voor maximaal 32 personen. Het sprookjespark kocht de molen twee jaar geleden van een ander park. "Sindsdien zijn alle onderdelen volledig gereviseerd", vertelt directeur Mark de Ruiter aan Looopings.

Het nieuwe ontwerp werd gemaakt door de mensen van Sprookjesbos zelf. "Elk boutje is vervangen en alles is gestraald en in een nieuwe lak gezet, conform het ontwerp." De Ruiter zegt trots te zijn op de nieuwe blikvanger, die te vinden is bij de parkeerplaats van het park aan de Heunsbergerweg. "Hij is niet te missen als bezoekers arriveren."

Uitvinder
De naam luidt Calidius, gebaseerd op de term voor 'hete lucht' in het Latijn. Het verhaal gaat over de achterkleinkinderen van een beroemde uitvinder die zijn schetsboek hebben gevonden en op basis daarvan zelf nieuwe machines gaan bouwen. "Dat thema willen we de komende jaren gaan uitbouwen. De eerste ontwerpen liggen klaar."Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be