Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling heropent Droomvlucht na brandje in Elfentuin

10-09-2021, 19.37 uur | ReactiesBeeld: @Eftelflags

Droomvlucht in de Efteling is weer open. Vanochtend werd de populaire attractie getroffen door een brandje. De schade viel mee: na herstelwerkzaamheden en controles kon de darkride vanmiddag rond 14.40 uur opnieuw opengesteld worden voor publiek.

De brand ontstond in de Elfentuin. Dat is de derde scène van Droomvlucht, tussen het Wonderwoud en de Sterrentunnel. Er was sprake van rookontwikkeling en schroeischade. Voor bezoekers in de karretjes zijn er geen beschadigingen zichtbaar.

De exacte locatie van de brand is niet bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder ging het om een gebied van ongeveer een vierkante meter. Dankzij de inzet van medewerkers was de situatie snel onder controle.

Geert Wilders
Droomvlucht is al sinds de opening in 1993 één van de meest geliefde onderdelen van de Efteling. Het nieuws over de brand zorgde even voor paniek bij PVV-leider Geert Wilders, die bekend staat als een groot liefhebber van de attractie. "Vreselijk!", liet hij op Twitter weten.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be