Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling heropent Droomvlucht na brandje in Elfentuin

10-09-2021, 19.37 uurBeeld: @Eftelflags

Droomvlucht in de Efteling is weer open. Vanochtend werd de populaire attractie getroffen door een brandje. De schade viel mee: na herstelwerkzaamheden en controles kon de darkride vanmiddag rond 14.40 uur opnieuw opengesteld worden voor publiek.

De brand ontstond in de Elfentuin. Dat is de derde scène van Droomvlucht, tussen het Wonderwoud en de Sterrentunnel. Er was sprake van rookontwikkeling en schroeischade. Voor bezoekers in de karretjes zijn er geen beschadigingen zichtbaar.

De exacte locatie van de brand is niet bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder ging het om een gebied van ongeveer een vierkante meter. Dankzij de inzet van medewerkers was de situatie snel onder controle. De eerste vertoning van de naastgelegen paardenshow Raveleijn ging niet door.

Geert Wilders
Droomvlucht is al sinds de opening in 1993 één van de meest geliefde onderdelen van de Efteling. Het nieuws over de brand zorgde even voor paniek bij PVV-leider Geert Wilders, die bekend staat als een groot liefhebber van de attractie. "Vreselijk!", liet hij op Twitter weten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be