Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Protest tegen bouwplannen van Europa-Park in Frankrijk

10-09-2021, 13.40 uur

In Frankrijk wordt geprotesteerd tegen bouwplannen van Europa-Park. Het Zuid-Duitse attractiepark is van plan om uit te breiden net over de Franse grens, in de gemeente Plobsheim. Daar moet onder andere een multimediacentrum van innovatiefirma MackNeXT komen te staan.

MackNeXT is een dochteronderneming van familiebedrijf Mack International, bekend van Europa-Park en attractiebouwer Mack Rides. Er worden bijvoorbeeld 4D-films en virtualreality-attracties ontwikkeld.

Buurtbewoners vrezen dat er door de komst van het centrum een stuk natuur gaat verdwijnen. Ze wijzen erop dat het waarschijnlijk niet bij één kantoor zal blijven, omdat Europa-Park in de Oost-Franse streek Elzas ook een hotelresort met een recreatiegebied uit de grond wil stampen.

Kabelbaan
Eerder werd eveneens gesproken over het aanleggen van een kabelbaan tussen Frankrijk en Europa-Park, maar dat idee is na klachten van milieuorganisaties in de ijskast gezet.

Volgens de critici, verenigd in het burgerinitiatief Le Chaudron des Alternatives, zijn er genoeg andere geschikte plekken voor de plannen van Europa-Park. Ze roepen op tot een demonstratie tegen het bouwproject op vrijdag 17 september. Het pretpark wil geen inhoudelijk commentaar geven zolang de aanvraagprocedure in Frankrijk nog loopt.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be