Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Te druk in Zweeds pretpark: 14.000 tickets ongeldig verklaard

10-09-2021, 12.11 uur | ReactiesBeeld: @veilstrup

Het Zweedse pretpark Liseberg heeft besloten om zo'n 14.000 gekochte tickets ongeldig te verklaren. Wie zo'n kaartje gekocht had, ontvangt het aankoopbedrag automatisch terug. Aanleiding is de drukte in het attractiepark. Bij nader inzien wil men minder mensen toelaten.

Liseberg hanteerde de afgelopen maanden een maximum van ongeveer 7000 bezoekers per dag. Normaal gesproken, buiten coronatijd, zijn dat er zo'n 30.000. "Ondanks het zeer beperkte aantal hebben veel bezoekers ervaren dat het park onverwachts druk is", laat het management weten.

Dat komt volgens directeur Andreas Andersen door een gewijzigde samenstelling van groepen. "Het heeft gezorgd voor een opvallend hoge druk op onze attracties en wachtrijen, waardoor het moeilijk is om afstand te bewaren." In overleg met de autoriteiten is besloten om het bezoekersaantal naar beneden bij te stellen, naar 6000 dagelijkse bezoekers.

Halloweenseizoen
Voor de resterende zestien openingsdagen van het zomerseizoen worden circa 14.000 gekochte kaartjes uit de handel genomen. Liseberg annuleert de entreebewijzen van bezoekers die hun ticket als laatste hebben gekocht. Ter compensatie krijgen de pechvogels voorrang om tickets aan te schaffen voor het halloweenseizoen. Ze worden per e-mail gecontacteerd.

"De nieuwe limiet zal naar verwachting een positief effect hebben op zowel het risico op besmettingen als de gastbeleving", aldus Liseberg. De halloweenperiode duurt van 2 oktober tot en met 7 november.

Meer Liseberg
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be