Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Afval weggooien wordt puzzel in Disneyland Paris: vijf verschillende vakken

10-09-2021, 13.09 uurBeeld: @ED92Magic, @DLPReport

Afval weggooien kan een hele opgave worden in Disneyland Paris. Op verschillende plekken in het resort zijn nieuwe prullenbakken verschenen met specifieke voorwaarden. Het gaat om een verzameling van vijf verschillende vakken, elk bedoeld voor een afgebakende afvalstroom.

De eerste bak is enkel gemaakt voor ijsklontjes en vloeistoffen, bijvoorbeeld frisdrank. In de tweede bak mag alleen voedsel terechtkomen. Recyclebare verpakkingen kunnen in de derde bak gegooid worden. Een klein vierde vakje is bestemd voor wegwerpbestek. Voor al het andere afval, waaronder servetjes, is er een vijfde bak.

De nieuwe afvalbakken staan onder andere bij Restaurant Hakuna Matata in Adventureland, Au Chalet de la Marionnette in Fantasyland, Casey's Corner in Main Street en Café Hyperion, het grote snackrestaurant in Discoveryland.

Plastic flesjes
Disneyland Paris heeft het milieu naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan. Afvalscheiding is daar een belangrijk onderdeel van. De afgelopen jaren nam men genoegen met twee verschillende prullenbakken: één voor plastic flesjes en blikjes en één voor overig afval.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be