Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dit najaar dino's in vijf Nederlandse pretparken en dierentuinen

29-09-2021, 19.49 uur

Maar liefst vijf Nederlandse attractie- en dierenparken worden dit najaar bevolkt door dinosaurussen. In AquaZoo Leeuwarden, ZooParc Overloon, DierenPark Amersfoort, Duinrell en Verkeers & Attractiepark Duinen Zathe vinden in de herfst evenementen met dino's plaats.

AquaZoo Leeuwarden huisvest dino's van zaterdag 18 september tot en met zondag 31 oktober. In ZooParc Overloon starten de Dinoweken - met twintig dinosaurussen - op vrijdag 1 oktober. De prehistorische reuzen blijven staan tot en met zondag 7 november.

Duinrell zet zich schrap voor de komst van achttien brullende monsters, van vrijdag 1 oktober tot en met zondag 7 november. Het evenement in het Wassenaarse attractiepark wordt Dino Discovery genoemd. Voor de kleintjes is er een speurtocht.

Vulkaan
DierenPark Amersfoort heeft een permanent Dinopark, waar tussen zaterdag 16 en zondag 31 oktober speciale activiteiten plaatsvinden. Kinderen nemen onder begeleiding van een Dinoranger een kijkje bij een broedplaats. Vervolgens dreigt er een vulkaan uit te barsten en moeten de dino-eieren in veiligheid gebracht worden.

Verkeers & Attractiepark Duinen Zathe pakt van maandag 18 tot en met zondag 24 oktober uit met de Dino Experience Liveshow. De twintig minuten durende productie is dan meermaals te zien in het all-inclusive-pretpark in Appelscha. 's Middags is er ook een meet-and-greet.

Dinoland
Verder zijn er vier permanente dinoparken in Nederland: Dinoland Zwolle, Familieparken Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde, Dino Experience Park in Gouda en Het Oertijdmuseum in Boxtel.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be