Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: groot onderhoud bij entree Volk van Laaf in de Efteling

09-09-2021, 20.55 uurBeeld: Efteldingen

De Efteling is bezig met onderhoudswerkzaamheden bij het Volk van Laaf. Eén van de huisjes in het Lavendorpje wordt de komende tijd opgeknapt. Het gaat om het Lonkhuys, het sierlijke gebouw dat tegen de entreepoort van het Lavenlaar leunt.

Het opvallende bouwwerk was de afgelopen tijd niet toegankelijk voor publiek. Nu is duidelijk waarom: het Lonkhuys is in slechte staat. Daarom moet er groot onderhoud plaatsvinden.

Een deel van de voorgevel is verwijderd. Verder werd vandaag de houten trap aan de achterzijde afgebroken. De Monorail, die door het huisje heen gaat, blijft tijdens de renovatie wel gewoon operationeel.

Brouwhuys
Voor de rest van het Lavenlaar staan momenteel geen ingrijpende werkzaamheden op de planning, meldt een Efteling-woordvoerder. Het laatste bouwproject in het gebied vond plaats bij Lal's Brouwhuys. Daar werd tijdens de coronasluiting een nieuwe tunnelingang aangelegd. Vorig jaar heeft men de karretjes van de Monorail vernieuwd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be