Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kaalslag in de Efteling: bijna niets meer over van Avonturen Doolhof

10-09-2021, 15.40 uurBeeld: @YouriOlierhoek, @Eftelflags

Van het Avonturen Doolhof in de Efteling is al bijna niets meer over. Het labyrint uit 1995 was zondagavond voor het laatst geopend, net als de naastgelegen attractie Monsieur Cannibale. Enkele dagen later zijn alle heggen verdwenen.

Wat overblijft is een grote kale vlakte. Alleen een houten brug met bamboehekken en een bamboehutje met een rieten dak staan nog overeind. Die elementen worden hergebruikt voor de nieuwe waterspeelplaats Archipel, de vervanger van het Doolhof.

Bij Monsieur Cannibale zijn naast het beeld van de kannibaal en de kleurrijke kookpotten nu ook de entreepoort en de bestrating verwijderd. Op het plein voor de attractie vinden graafwerkzaamheden plaats. De molen krijgt een Sindbad de Zeeman-thema, met scheepjes in plaats van potten.

Restaurant
Beide attracties worden onderdeel van het nieuwe themagebied Wereld van Sindbad. Ook achtbaan Vogel Rok hoort straks bij dat gedeelte. De opening vindt eind dit jaar plaats. In een tweede fase wordt Archipel vergroot. Dan krijgt ook restaurant Panorama hetzelfde oriëntaalse thema.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be