Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kaalslag in de Efteling: bijna niets meer over van Avonturen Doolhof

10-09-2021, 15.40 uur | ReactiesBeeld: @YouriOlierhoek, @Eftelflags

Van het Avonturen Doolhof in de Efteling is al bijna niets meer over. Het labyrint uit 1995 was zondagavond voor het laatst geopend, net als de naastgelegen attractie Monsieur Cannibale. Enkele dagen later zijn alle heggen verdwenen.

Wat overblijft is een grote kale vlakte. Alleen een houten brug met bamboehekken en een bamboehutje met een rieten dak staan nog overeind. Die elementen worden hergebruikt voor de nieuwe waterspeelplaats Archipel, de vervanger van het Doolhof.

Bij Monsieur Cannibale zijn naast het beeld van de kannibaal en de kleurrijke kookpotten nu ook de entreepoort en de bestrating verwijderd. Op het plein voor de attractie vinden graafwerkzaamheden plaats. De molen krijgt een Sindbad de Zeeman-thema, met scheepjes in plaats van potten.

Restaurant
Beide attracties worden onderdeel van het nieuwe themagebied Wereld van Sindbad. Ook achtbaan Vogel Rok hoort straks bij dat gedeelte. De opening vindt eind dit jaar plaats. In een tweede fase wordt Archipel vergroot. Dan krijgt ook restaurant Panorama hetzelfde oriƫntaalse thema.Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be