Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Boete voor binnendringen van gesloten pretpark in Drenthe

09-09-2021, 09.56 uur

Een 19-jarige man uit Hilversum moet een boete betalen voor het binnendringen van een gesloten pretpark. Hij bracht in december vorig jaar met twee vrienden een bezoek aan Speelstad Oranje in Drenthe, dat al sinds 2015 dicht is. Daar duwde het drietal een rolluik omhoog.

De vrienden verveelden zich naar eigen zeggen vanwege de coronacrisis, meldt RTV Drenthe. Ze lieten zich inspireren door filmpjes op internet. Bij hun inbraakpoging ging het stille alarm af, waardoor de politie al snel ter plaatse was.

De ongewenste gasten kregen een boete van 250 euro opgelegd, maar de 19-jarige was het daar niet mee eens. Andere personen die eerder hetzelfde deden, kregen alleen een waarschuwing, zo vertelde hij in de rechtszaal. Maar zij forceerden geen rolluik om binnen te komen, kaatste de rechter terug. Daarom blijft de boete van 250 euro staan.

Mei 2022
Afgelopen voorjaar werd bekend dat Speelstad Oranje nieuwe eigenaren krijgt. Het overdekte attractiepark, in 1992 opgericht door Hennie van der Most, moet in mei 2022 weer opengaan met nieuwe attracties en entertainment. Er wordt ook gedacht aan de toevoeging van een openluchtzwembad en een theaterzaal.

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be