Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-bezoeker schrikt van spinnen bij achtbaan Max & Moritz

09-09-2021, 11.30 uur

Een filmpje van een Efteling-bezoeker die schrikt van een spinnennest is bijna 35.000 keer bekeken op TikTok. Ene Floortje plaatste een video waarin te zien is hoe talloze spinnen zich hebben verzameld onder een overkapping van het stationsgebouw van achtbaan Max & Moritz.

"We lopen nou door de Efteling en we zijn bij Max & Moritz", begint de filmer. "En kijk: da's gewoon een hele groep met spinnen. Da's toch kei eng?" Als iemand suggereert dat de spinnen mogelijk nep zijn, luidt haar stellige antwoord: "Jawel, dat zijn wel echte."

Het verhaal van Max & Moritz, gebaseerd op een Duitse vertelling uit 1865, gaat over twee brutale boers die kwajongensstreken uithalen in hun dorp. Er komen kippen, meikevers en eenden in voor, maar geen spinnen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be