Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling ontmantelt Monsieur Cannibale: kookpotten zijn al weg

07-09-2021, 23.33 uurBeeld: eftelingfan

De Efteling laat er geen gras over groeien: twee dagen na de sluiting van Monsieur Cannibale is al een groot deel van de attractie ontmanteld. Maandagmiddag werd begonnen met het weghalen van het enorme beeld van de kannibaal. Inmiddels zijn ook alle kookpotten verwijderd.

Voor de attractie verdwenen ook de kenmerkende bamboehekken. Even verderop schieten de sloopwerkzaamheden bij het Avonturen Doolhof eveneens op. Het grootste gedeelte van het labyrint is al weggevaagd. Nog maar een paar herkenbare onderdelen staan overeind, waaronder enkele muurtjes, een houten brug en een bamboehutje.

De komende dagen zal ook de entreepoort van Monsieur Cannibale verdwijnen. Over een tijdje kan men beginnen met het aanpassen van de infrastructuur. De kookpottenmolen wordt omgebouwd tot een vergelijkbare attractie rond Sindbad de Zeeman, waarbij de ingang en wachtrij op een andere plek komen te liggen.

2,8 miljoen euro
De attractie gaat Sirocco heten. Op de plek van het doolhof legt de Efteling een waterspeelplaats aan met de naam Archipel. Er wordt 2,8 miljoen euro geïnvesteerd in de eerste fase van het project, dat ontworpen is door Sander de Bruijn.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be