Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Landen-Hannuit

Kind gered van de verdrinkingsdood in nieuw Plopsa-zwembad

06-09-2021, 20.21 uur

In het onlangs geopende zwembad Plopsaqua Landen-Hannuit is afgelopen weekend een kind gered van de verdrinkingsdood. In het buitenbad van het waterparadijs dreigde zondagmiddag een jongen te verdrinken. Een omstander schoot te hulp.

Toen een vrouw uit Luik de jongen rond 12.00 uur kopje onder zag gaan, haalde ze hem uit het water en begon ze hem te reanimeren. Er waren op dat moment geen personeelsleden van Plopsaqua aanwezig.

Het water in het buitenzwembad is niet hoger dan 1.40 meter, waardoor het niet verplicht is om er permanent een badmeester neer te zetten.

Camerabeelden
Uit camerabeelden blijkt dat er binnen een minuut twee redders ter plaatse kwamen, die de reanimatie konden overnemen. Ook werden de hulpdiensten ingeschakeld. Plopsa gaat de veiligheidsvoorschriften opnieuw evalueren, vertelt de burgemeester van de gemeente Landen aan Het Laatste Nieuws.

Plopsaqua Landen-Hannuit is het tweede waterpark van de Plopsa Group, na Plopsaqua De Panne bij pretpark Plopsaland De Panne. Het 25 miljoen euro kostende complex staat in het teken van de Studio 100-figuren Maya de Bij en Bumba.

Meer Plopsaqua Landen-Hannuit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be