Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris: tot nader order geen Standby Pass meer

06-09-2021, 19.58 uurBeeld: @DisneyphileLIVE

Disneyland Paris is weer gestopt met het gebruiken van de Standby Pass. In coronatijd werd bij sommige populaire attracties gewerkt met een gratis digitaal reserveringssysteem. Bezoekers die een ritje wilden maken, moesten dan eerst verplicht een tijdslot bemachtigen met behulp van de Disneyland Paris-app.

De afgelopen weken was het systeem actief bij achtbaan Crush's Coaster in het Walt Disney Studios Park. Dat zorgde regelmatig voor frustraties, omdat alle beschikbare tijdvakken steeds razendsnel vol zaten. Wie achter het net viste, moest de attractie aan zich voorbij laten gaan.

Het idee achter de Standby Pass is dat Disneyland lange rijen en drukte wil voorkomen. Omdat bezoekers virtueel wachten, kan de fysieke wachtrij kort blijven. In de praktijk werkte het systeem niet zoals gehoopt.

Uitgeschakeld
Nu is het concept tot nader order volledig uitgeschakeld. "Standby Pass is momenteel voor geen enkele attractie geactiveerd", valt te lezen op de Disneyland-website. Ook de bekende gratis FastPass bestaat tegenwoordig niet meer. Daarvoor in de plaats kwam een betaald systeem met de naam Premier Acces.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be