Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo had Efteling-speelbos Nest er ook uit kunnen zien

04-09-2021, 14.17 uurBeeld: Nop Mercx

Het nieuwe speelgebied Nest in de Efteling had er ook heel anders uit kunnen zien. Illustrator Nop Mercx deelt enkele niet-uitgevoerde ontwerpen die hij vorig jaar op aanvraag maakte voor het speelbos. Daarop komt een middeleeuws ridderthema naar voren, met torens, tentjes en veel hout.

Enkele onderdelen op de tekeningen zijn uiteindelijk wel degelijk gerealiseerd, zoals een drakenkop gemaakt van houten balken, een pad dat toegankelijk is voor rolstoelers, een groot schip en drakeneieren.

De opzet van Mercx is wel een stuk groter, met meer speelmogelijkheden en meer bouwwerken. Er is zelfs een mechanische attractie ingetekend: een kindermolen.

Een pitch
"Begin vorig jaar was ik door een klant gevraagd om een ontwerp te maken voor de nieuwe speeltuin van de Efteling", meldt de illustrator op LinkedIn. "Een pitch. Hieronder mijn ontwerp. Uiteindelijk trok mijn klant zich terug helaas."

De bouw van Nest, met Robert-Jaap Jansen als hoofdontwerper, kostte 2 miljoen euro. Op 31 mei dit jaar vond de opening plaats. Mercx heeft het eindresultaat nog niet met eigen ogen gezien. "Ik ben er nog niet geweest, maar het schijnt bijna net zo mooi geworden te zijn", schrijft hij met een knipoog.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be