Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermis in Leiden werkt met Testen voor Toegang: coronabewijzen verplicht

04-09-2021, 17.31 uur | ReactiesBeeld: Eurofair Channel

Op de kermis in Leiden wordt komende maand een coronatoegangsbewijs verplicht. Wie het kermisterrein wil betreden, moet een vaccinatie-, herstel- of testbewijs laten zien. Daarmee is het de eerste grote kermis in Nederland waar gewerkt wordt met Testen voor Toegang.

Tot nu toe werden kermissen gezien als doorstroomlocaties - net als pretparken en dierentuinen - waar dergelijke toegangscontroles niet nodig zijn. Omdat in Leiden wel coronabewijzen worden gevraagd, hoeven bezoekers geen anderhalve meter afstand meer te houden. De karretjes van de attracties kunnen dan ook volledig gevuld worden.

De Leidse kermis hangt samen met de viering van het Leidens Ontzet op 3 oktober. Lang was het spannend of de festiviteiten wel door konden gaan. Vorig jaar was er in verband met de coronacrisis helemaal geen kermis.

Kleiner
Dit jaar wel, al zijn verschillende onderdelen geschrapt. Zo gaan een optocht en een vuurwerkspektakel niet door. De kermis wordt kleiner dan gewoonlijk. Bovendien komt er vanwege de toegangscontroles een hek om het terrein te staan.

Welke attracties aanwezig zullen zijn, wordt later bekend. De organisatie is nog in overleg met kermisexploitanten.

Meer kermis
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be