Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: nieuwe interactieve waterattractie van Nederlandse fabrikant

28-09-2021, 14.29 uur

ETF Ride Systems, de Nederlandse fabrikant van darkrides als Symbolica in de Efteling en Popcorn Revenge in Walibi Belgium, heeft een bijzondere interactieve waterattractie ontwikkeld. Deze week wordt het concept gepresenteerd op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in Barcelona.

Het nieuwe attractietype, bedoeld voor waterparken, heet aqua mover. ETF werd bekend door het bouwen van geavanceerde voertuigen voor darkrides, die door een ruimte kunnen bewegen zonder zichtbare rail. Dat kan nu ook op het water.

De aqua mover kan gezien worden als een moderne variant van de bekende splash battles, met als belangrijkste verschil dat de ETF-voertuigen alle bewegingsvrijheid hebben. Bovendien werd er een spel-element ingebouwd, waarbij bootjes tegen elkaar strijden. Passagiers activeren hun waterpistool door op een knop te drukken.

Vraag
"We kregen regelmatig de vraag of we ook voertuigen kunnen leveren op het water", vertelt directeur Ruud Koppens aan Looopings. "De afgelopen jaren zijn we hiermee bezig geweest en dit is het resultaat." Een prototype heeft al gedraaid.

Omdat inzittenden hoogstwaarschijnlijk drijfnat zullen worden, is de attractie eerder geschikt voor waterparken in warme landen dan voor klassieke pretparken. Als voorbeeld bedacht men een concept met de naam Tiki Splash Roulette, inclusief decors. De voertuigen kunnen ook los geleverd worden.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be