Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Remastered

Nieuwe attractie in Rotterdam: videoprojecties gebaseerd op beroemde kunstwerken

05-09-2021, 12.49 uur

In Rotterdam is sinds deze zomer een nieuwe toeristische attractie te vinden: Remastered. Bezoekers krijgen een zestig minuten durende audiovisuele beleving voorgeschoteld, met videoprojecties gebaseerd op beroemde kunstwerken.

Op die manier komen figuren en taferelen van bijvoorbeeld Jeroen Bosch, Piet Mondriaan en Vincent van Gogh tot leven. Remastered bestaat uit zes verschillende ruimtes met een totale oppervlakte van ruim 1000 vierkante meter. Er wordt gebruikgemaakt van zestig projectoren en vijftig speakers.

Bezoekers kunnen niet alleen kijken en luisteren, maar ook zelf een digitaal 3D-kunstwerk creëren. Die wordt vervolgens zichtbaar op het grootste overdekte led-scherm van Europa. Door op knoppen te drukken verschijnen er bijvoorbeeld regenbogen, octopussen en vallende sterren.

Openingsceremonie
Dj Sam Feldt verzorgde het openingsnummer van de hoofdshow. De beleving bevindt zich onder de Erasmusbrug. Hoewel de attractie al sinds eind juli open is, vindt op donderdag 9 september de officiële openingsceremonie plaats. Daarbij is ook Feldt aanwezig.

Tickets voor Remastered zijn online verkrijgbaar voor 24,50 euro. Met een entreebewijs van 29,50 euro kunnen bezoekers een eventuele wachtrij overslaan. Per tijdvak wordt een groep van zes tot tien personen binnengelaten, zo wordt beweerd op de officiële website. Er zijn ook vip-kaarten voor 64,50 euro, inclusief drankjes en een snackschotel.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be