Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Uitbreidingsplannen Madurodam nog niet goedgekeurd door Raad van State

01-09-2021, 23.59 uur

De Raad van State heeft nog enkele bezwaren tegen het bestemmingsplan van Madurodam. Het Haagse themapark is al jaren bezig met ambitieuze uitbreidingsplannen. Buurtbewoners stapten naar de bestuursrechter omdat ze vrezen voor onder meer verkeersoverlast, geluidsoverlast en aantasting van de natuur.

Zij krijgen grotendeels ongelijk: nagenoeg alle bezwaren zijn van tafel geveegd. Wel denkt de Raad van State dat de uitbreiding van Madurodam kan leiden tot een onaanvaardbare toename van de parkeerdruk in de omgeving. Daar moet een oplossing voor komen.

Het park en de gemeenteraad van Den Haag krijgen twintig weken de tijd om de regels voor parkeren in het bestemmingsplan te verbeteren, zo bleek vandaag bij een tussenuitspraak.

Drukkere dagen
Nu wordt in het plan geen limiet genoemd voor het aantal bezoekers. Bovendien is de beschikbaarheid van extra parkeerplaatsen in het huidige bestemmingsplan niet geborgd, terwijl die op drukkere dagen wel nodig zijn.

"De gemeenteraad van Den Haag moet hierover een nieuwe en beter onderbouwde beslissing nemen", laat de Raad van State weten. Pas daarna volgt er een einduitspraak, waarin beoordeeld wordt of de nieuwe parkeervoorschriften voldoen aan de eisen.

Bomen planten
Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het attractiepark te laten groeien met een oppervlakte van 0,6 hectare. De grond moet gebruikt worden voor de bouw van nieuwe thema-attracties. Een deel van een naastgelegen bosgebied wordt gekapt. Ter compensatie gaat Madurodam elders nieuwe bomen planten.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be