Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Coronakermis in Weert levert tekort op van 127.000 euro

01-09-2021, 11.43 uurBeeld: Eurofair Channel

Als de kermis in Weert komend najaar doorgaat, levert dat de gemeente een tekort op van 127.000 euro. Toch is men van plan om het evenement eind september plaats te laten vinden, na een jaar afwezigheid in 2020. De gemeenteraad van de Limburgse stad moet nog wel akkoord gaan met de financiële tegenvaller.

Dat heeft de organisatie van de kermis bekendgemaakt. De kermis in Weert is normaal gesproken de grootste van Limburg. Vanwege de coronacrisis zou de kermis doorgaan in een afgeslankte vorm, met tachtig in plaats van 130 attracties.

Er worden maatregelen genomen om te kunnen voldoen aan de coronaregels. Die aanpassingen leveren een negatief resultaat op voor de gemeente, dat niet is opgenomen in de begroting voor 2021. Op woensdag 8 september neemt de gemeenteraad er een definitief besluit over.

Stopgezet
De kermis in Weert zou bestaan uit drie omheinde kermisplein op het Bassin, het Kasteelplein en het grasveld bij de Stadsbrug. Er komen wachtrijen bij de ingangen. "Indien de veiligheid van bezoekers in gedrang komt kan het zo zijn dat de kermis wordt stopgezet", zo wordt er gewaarschuwd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be