Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling start met sloopwerkzaamheden bij Monsieur Cannibale en Doolhof

06-09-2021, 23.59 uur

In de Efteling zijn vandaag de sloopwerkzaamheden begonnen bij Monsieur Cannibale en het Avonturen Doolhof. Beide attracties waren zondagavond voor de laatste keer geopend. Het sprookjespark ontwikkelt een nieuw themagebied: de Wereld van Sindbad.

Voor het bouwproject zijn op de aangrenzende Speelweide afgelopen week al verschillende groene bouwketen neergezet. Een aanzienlijk deel van het grote plein in parkdeel Reizenrijk werd afgezet met bouwhekken.

Bij Monsieur Cannibale is de veelbesproken kannibaal vandaag van zijn sokkel gehaald. Ook zijn koksmaatje en enkele decoraties moesten het veld ruimen. Eerder dit jaar werd één van de kookpotten al verwijderd voor een technische inspectie. De komende tijd zullen de elf overgebleven potten verdwijnen.

Bouwmachines
Ook bij het Avonturen Doolhof wordt volop gewerkt. Een groot deel van het labyrint is al gesloopt. Te zien is hoe bouwmachines de coniferenhagen en houten hekken rigoureus weghalen.

Op de plek van het Doolhof komt een waterspeelplaats met de naam Archipel, terwijl Monsieur Cannibale omgevormd wordt tot een vergelijkbare molen die Sirocco gaat heten. Ook de bestaande achtbaan Vogel Rok wordt straks bij het Sindbad de Zeeman-gedeelte gerekend. In december moet de eerste fase van het project af zijn.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be