Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park wordt naamgever van nieuw voetbalstadion SC Freiburg

31-08-2021, 13.18 uur

Het nieuwe stadion van de Duitse voetbalclub SC Freiburg gaat Europa-Park Stadion heten. Dat hebben het Duitse attractiepark en de club vanochtend gezamenlijk bekendgemaakt tijdens een persconferentie. SC Freiburg neemt komend najaar een gloednieuw stadion in gebruik, dat vernoemd wordt naar clubsponsor Europa-Park.

Het bouwproject kost maar liefst 76 miljoen euro. De werkzaamheden begonnen al in 2018. In oktober 2021 moet de officiële opening plaatsvinden. SC Freiburg speelt sinds 1954 in het Dreisamstadion, dat inmiddels verouderd is. Het nieuwe complex telt 34.700 zitplaatsen.

Europa-Park was al een belangrijke sponsor van de voetbalclub. De naam van het pretpark komt veelvuldig voor op reclameborden in het oude stadion. Tegenwoordig wordt ook waterwereld Rulantica vermeld.

Entertainment
Europa-Park laat in een verklaring weten het enige pretpark ter wereld te zijn waarvan de naam prijkt op een stadion in de hoogste voetbalklasse. Volgens een woordvoerder is er een logische link tussen beide partijen, omdat de voetbalclub en het park allebei staan voor entertainment voor het hele gezin.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be