Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen

Trouwe bezoeker schenkt dierentuin 120.000 euro na haar dood

31-08-2021, 10.22 uur

De Duitse dierentuin ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen heeft een bijzondere schenking ontvangen van een trouwe bezoeker. Ursula Maria Mazur, die onlangs op 59-jarige leeftijd overleed, laat het dierenpark maar liefst 120.000 euro na.

De vrouw uit Recklinghausen was als abonnementhouder zeer regelmatig in het park te vinden. "We zijn overweldigd en zeer dankbaar voor deze genereuze en buitengewone gift van mevrouw Mazur", reageert parkmanager Hendrik Berendson.

Als eerbetoon wordt in de buurt van het ijsberenverblijf een gedenkplaat neergezet. "Ter nagedachtenis aan deze dierenliefhebber en dierentuinsponsor", aldus Berendson. De dierentuin in deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft nog niet bekendgemaakt waar het ontvangen geld voor gebruikt gaat worden.

Traditie
De nabestaanden van Mazur hebben beloofd ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen in de toekomst te blijven bezoeken. "Zo zetten ze de traditie voort en laten ze een wens van de overledene in vervulling gaan", meldt het park in een persbericht.

Meer ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be