Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort legt uit hoe wolven konden ontsnappen

30-08-2021, 18.08 uur

DierenPark Amersfoort legt uit hoe het kon gebeuren dat vanmiddag twee wolven zijn ontsnapt. De dieren wisten via een kuil onder de omheining uit hun verblijf te komen, staat in een verklaring. De dierentuin houdt vol dat er geen sprake is geweest van een onveilige situatie.

"De dieren zijn opgeschrikt door kortdurende werkzaamheden rondom het verblijf", laat DierenPark Amersfoort weten. "Zij zijn daardoor via een zelfgegraven kuil aan de onderkant van het hekwerk uit het verblijf gekomen."

Worden dergelijke zaken niet gecheckt? "Elke diersoort vraagt om een eigen manier van managen: bij wolven gebeurt dit op andere momenten dan bij bijvoorbeeld tijgers, leeuwen en stokstaartjes", verduidelijkt het park. Bij recente controle aan het wolvenverblijf waren er geen gebreken aan de omheining.

Zeer korte termijn
"Deze voldoet dan ook aan de gestelde veiligheidseisen." Toch ging het fout. "De kuil is dus op zeer korte termijn ontstaan." Hoe nu verder? "De omheining van het verblijf wordt hersteld, in de tussentijd verblijven de wolven in een separatieruimte."

Bij de ontsnapping vielen geen gewonden. De twee wolven konden relatief snel opgespoord en verdoofd worden, waarna ze teruggebracht zijn naar hun onderkomen. Ze hoefden niet gedood te worden, zoals dat eerder wel gebeurde bij twee ontsnapte chimpansees in DierenPark Amersfoort.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be