Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Twee wolven ontsnapt in DierenPark Amersfoort: bezoekers in veiligheid gebracht

30-08-2021, 13.05 uurBeeld: @Gekke_Goofy

In DierenPark Amersfoort zijn maandagmiddag twee wolven ontsnapt uit hun verblijf. Terwijl verzorgers de dieren probeerden te lokaliseren, werden aanwezige bezoekers in veiligheid gebracht door medewerkers. Meerdere politiewagens kwamen ter plaatse.

Tijdens de ontsnapping zijn dierentuinbezoekers ondergebracht in gebouwen en locaties achter de schermen. Later is ook een Burgernet-melding verstuurd met een waarschuwing voor een ontsnapte wolf. Eén van de twee kon al snel gevangen worden. De tweede liep toen nog los.

Uiteindelijk is het voorval goed afgelopen. De wolven hoefden niet gedood te worden en er vielen geen gewonden. "De twee dieren werden verdoofd en zijn weer in hun verblijf gebracht", laat DierenPark Amersfoort weten. Hoe de ontsnapping kon plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Het park zegt later met meer informatie te komen.

Chimpansees
In november vorig jaar ontsnapten nog twee chimpansees in DierenPark Amersfoort. Zij zijn uiteindelijk doodgeschoten omdat ze een gevaar vormden voor het publiek, tot woede van dierenactivisten. In april werd er een gedenksteen onthuld voor de overleden dieren.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be