Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-fans joelen, klappen en zingen bij sluiting Monsieur Cannibale

06-09-2021, 04.55 uur

Uitzinnige Efteling-fans hebben zondagavond in groten getale afscheid genomen van de attractie Monsieur Cannibale, die na 33 jaar verdwijnt. Tussen 21.00 en 22.30 uur was het een drukte van jewelste op het plein voor de kookpottenmolen. Veel Efteling-liefhebbers maakten van de gelegenheid gebruik om een laatste ritje te maken.

Beveiligers moesten de drukte in goede banen leiden. Terwijl de definitieve sluiting naderde, begonnen de aanwezige fans alsmaar harder te joelen, te klappen en mee te zingen met het iconische nummer van de Franse zanger Sacha Distel.

De Efteling was tot 22.00 uur geopend. "Lieve gast, dit was het aller-, allerlaatste rondje van de kannibaal ooit", deelde een medewerkster mee na afloop van de laatste rit, waarna een luid gejuich losbarstte. Het park had niet gezorgd voor extra activiteiten of entertainment.

Waterspeelplaats
De omstreden molen uit 1988 wordt de komende maanden getransformeerd tot een attractie met Sindbad de Zeeman. Ook het Avonturen Doolhof was zondag voor het laatst geopend. Daar komt een waterspeelplaats voor in de plaats met hetzelfde nieuwe thema. De opvolger van Monsieur Cannibale krijgt de naam Sirocco. Naar verwachting gaan beide attracties in december open.

Efteling-fans kwamen de afgelopen jaren vaker samen om een laatste eer te bewijzen aan een attractie die het veld moet ruimen. Dat gebeurde recentelijk nog bij de Bob (2019), PandaDroom (2019) en Polka Marina (2020).

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be