Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Jongensdroom komt uit voor Brabander: zijn eigen kermisattractie Royal King

29-08-2021, 14.07 uurBeeld: KermisJunky

Voor Jaco Huijzers (44) uit het Brabantse dorpje Fijnaart is een jongensdroom uitgekomen. Al zijn hele jeugd droomt hij ervan om rond te reizen met zijn eigen kermisattractie. Dat is nu gelukt. Afgelopen week stond hij met zijn 20 meter hoge schommel Royal King op de kermis in zijn geboorteplaats.

Royal King is een attractie van het type extreme, gebouwd door de Tsjechische firma Confolding. Het gaat om een heen en weer slingerende schommel met hangende gondels en zestien zitplaatsen. Een vergelijkbaar concept werd eerder ontwikkeld door de Nederlandse KMG, onder de noemer freak out.

De kersverse kermisexploitant had een goedlopend bedrijf dat handelde in vitaminepreparaten. Toen hij een overnamebod kreeg, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en met het geld een attractie aan te schaffen.

Kans gegrepen
"Veel nagedacht, met het besef dat mijn vader maar 62 is geworden", vertelt Huijzers aan dagblad BN DeStem. "De kans gegrepen en gaan doen wat ik écht heel erg leuk vind."

In juli vond de première plaats in Eersel. Dat was spannend, zegt de ondernemer. "Mijn eerste keer. Nou, dan is je roze bril wel weg. Moest ik opeens alles zelf doen. Dan kom je alles tegen wat fout kan gaan en sta je op het punt om het bijltje erbij neer te gooien. Maar dan blijken je collega's hulpvaardig en zet je toch door."



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be