Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Video: Dolfinarium legt dolfijnenshow stil vanwege protestactie door Vegan Strike Group

28-08-2021, 16.19 uur

Het Dolfinarium heeft vandaag dolfijnenvoorstelling Oceanica moeten stilleggen vanwege een protestactie. Dierenactivisten van de Vegan Strike Group besloten de show te verstoren met protestborden. Daarbij was ook de meermaals veroordeelde activist Peter Janssen aanwezig.

Hij werd vorig jaar nog veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf vanwege brandstichting bij een eendenslachterij. Janssen, die in 2019 ook al paardenshow Raveleijn in de Efteling verstoorde, was net op vrije voeten.

Het Dolfinarium is inmiddels voorbereid op dergelijke protestacties. Toen de drie demonstranten naar voren liepen, werd de verlichting aangezet en startte er een vooraf opgenomen bandje.

Dieren in gevaar
"Zoals jullie merken, wordt de voorstelling verstoord door activisten", klonk het. "Hierdoor is het helaas niet mogelijk om de voorstelling voort te zetten. Het Dolfinarium betreurt het dat deze activisten niet met ons in gesprek gaan, maar in plaats daarvan naar zulke extreme middelen grijpen en daarbij onze dieren mogelijk in gevaar brengen."

Dezelfde boodschap was vervolgens ook te horen in het Engels. Uiteindelijk zijn de activisten in het water gesprongen. Een ander lid van de Vegan Strike Group filmde de actie voor een livestream op Facebook. Er werden ook flyers uitgedeeld op de tribune. Op de beelden is te zien dat boze bezoekers verhaal willen halen bij de actievoerders.

Politie
Het Dolfinarium heeft de politie ingeschakeld, vertelt parkmanager Alex Tiebot aan Looopings. "Ze zijn met zachte hand uit het park verwijderd." Van aanhoudingen was geen sprake. Zo'n dertig minuten later kon Oceanica opnieuw gestart worden. "Het Dolfinarium betreurt deze manier van actievoeren", vult Tiebot aan.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be