Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Deense attractieparken mogen coronamaatregelen overboord gooien

10-09-2021, 12.40 uur

Bezoekers van attractieparken en dierentuinen in Denemarken hoeven zich niet meer te houden aan strenge coronaregels. Omdat het overgrote deel van de Deense bevolking gevaccineerd is, worden de coronamaatregelen geschrapt.

Pretparken kunnen terug naar het oude normaal. Dat houdt in dat het tonen van een vaccinatie-, herstel- of testbewijs bij de ingang niet meer nodig is. Bovendien hoeven bezoekers geen onderlinge afstand meer te houden. Mondkapjes zijn al langer verleden tijd.

De Deense overheid beschouwt COVID-19 niet langer als een bedreiging voor de samenleving. Dankzij de vaccinaties heeft men de pandemie onder controle weten te krijgen, luidt de uitleg. 83 procent van de bevolking van 12 jaar en ouder is volledig gevaccineerd. In Nederland is dat momenteel 74,3 procent.

Buitenlanders
Er gelden nog wel inreisbeperkingen. Buitenlanders die naar Denemarken willen komen, moeten een vaccinatie-, herstel- of testbewijs op zak hebben. De exacte voorwaarden kunnen per land verschillen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be