Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Succes Walibi Holland wordt bestraft

25-02-2013, 22.51 uur

We kunnen Walibi Holland uitlachen omdat er geen geld is voor nieuwe attracties. Toch gaat het helemaal niet zo slecht met ons polderpark als je zou denken.

De kern van het probleem ligt niet in Biddinghuizen. Het is de Franse moedermaatschappij Compagnie des Alpes die bepaalt welk budget er naar Nederland wordt doorgesluisd. Daarbij geldt: hoe beter een pretpark scoort, hoe minder geld er komt voor nieuwe dingen

En laat Walibi Holland nou best aardig draaien. Uit de meest recente kwartaalcijfers blijkt dat de bezoekersaantallen van de Halloween Fright Nights vorig jaar met 6 procent omhoog zijn gegaan. De opbrengsten vlogen in die cruciale periode zelfs met 9 procent omhoog. Voor dat succes wordt Walibi Holland nu bestraft.

De redenatie: daar komen blijkbaar toch wel mensen, ook zonder interessante investeringen. Ondertussen krijgt het veel minder populaire Zuid-Franse collegapark Walibi Sud-Ouest 40 miljoen euro toegestopt voor onder meer een heel nieuw waterpark. Het kan blijkbaar wel. Het enige dat wij hoeven te doen, is een paar jaar thuisblijven.

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be