Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe naam voor Pixar-themagebied in Disneyland Paris

26-08-2021, 23.14 uur

Disneyland Paris voert een verandering door in het Walt Disney Studios Park. Het gebied met onder andere Toy Story Playland, Crush's Coaster en Ratatouille: The Adventure krijgt vrijdag 27 augustus een nieuwe naam. In plaats van Toon Studio wordt het parkdeel voortaan Worlds of Pixar genoemd.

Alle attracties in het themagebied zijn gebaseerd op animatiefilms van Pixar: Toy Story, Finding Nemo, Ratatouille en Cars. "Het is een nieuwe term voor het groeiende aantal Pixar-attracties en -belevingen in het Walt Disney Studios Park", meldt Disney.

Om het Pixar-thema te benadrukken zorgt Disney voor decoraties, souvenirkramen, hapjes en fotolocaties in Pixar-stijl. Bovendien kunnen bezoekers The Incredibles en Lightning McQueen, de rode racewagen uit Cars, tegenkomen in het gebied.

Flying Carpets
In het Pixar-deel liggen ook Cars Quatre Roues Rallye en de vernieuwde rondrit Cars Road Trip. Toy Story Playland bestaat uit drie attracties: Toy Soldiers Parachute Drop, Slinky Dog Zigzag Spin en RC Racer. Eén attractie en twee theaters in Toon Studio vallen vooralsnog buiten Worlds of Pixar. Dat zijn Aladdin-molen Les Tapis Volants - Flying Carpets Over Agrabah, Animagique Theater en Animation Celebration.

"De aanpassing is onderdeel van de lopende transformatie van het Walt Disney Studios Park, met als doel om bezoekers onder te dompelen in bekende en geliefde recente verhalen", zo luidt de uitleg. "Worlds of Pixar is de eerste van vier kerngebieden waar het park uit zal bestaan."

Tower of Terror
Het gedeelte bij The Twilight Zone Tower of Terror, Studio Theater, Studio D en Stitch Live heet nu nog Production Courtyard, terwijl het entreeplein en Studio 1 onder Front Lont vallen. Op dit moment wordt gewerkt aan het nieuwe Marvel-gebied Avengers Campus.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be