Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Foto's: Diergaarde Blijdorp restaureert klassieke Bergdierenrots

26-08-2021, 11.22 uur

De klassieke Bergdierenrots in Diergaarde Blijdorp wordt langzaam maar zeker getransformeerd tot een verblijf voor onder andere rode panda's. Daar is voorzichtigheid bij geboden, want het huisje onder de rots is een rijksmonument dat intact moet blijven.

De iconische kunstmatige rots, ontworpen door Sybold van Ravesteyn, stamt uit 1941. In de loop der jaren heeft het gebied meerdere bewoners gehad, waaronder makaken. Nu maakt het Rotterdamse dierenpark er een Himalaya-gedeelte van.

"Voorzichtig is de oude rots gesloopt", laat Blijdorp weten. Om het huisje werd een stalen constructie geplaatst. "Daarlangs wordt de rots opnieuw gemodelleerd." De opening van het vernieuwde verblijf vindt naar verwachting plaats in 2022.

Masterplan
Het project is onderdeel van een groot masterplan van Blijdorp, dat gepresenteerd werd in het voorjaar van 2020. Er zou maar liefst 100 miljoen euro geïnvesteerd worden in nieuwe dierenverblijven en grootschalige opknapbeurten. Door de coronacrisis en de bijkomende financiële problemen staat dat plan nu op een laag pitje.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be