Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Brandstichter Beekse Bergen was volledig ontoerekeningsvatbaar, zegt psychiater

25-08-2021, 12.58 uur

De man die vorig jaar brand heeft gesticht in Safaripark Beekse Bergen, is volgens zijn psychiater volledig ontoerekeningsvatbaar. Dat bleek afgelopen week in de rechtszaal. Bij de nachtelijke brand in de Brabantse dierentuin kwamen in maart 2020 tien dieren om het leven. Twee buitenverblijven gingen verloren.

Enkele maanden later liet de politie weten dat de dader hoogstwaarschijnlijk een verwarde man met ernstige psychische problemen was. Vrijdag begon de rechtszaak tegen hem. Reclassering wil dat de 26-jarige dader tbs met voorwaarden krijgt.

Hij wist destijds niet wat hij deed, omdat hij een manische episode had. Er bestaat een kans op herhaling. Omdat er meer onderzoek nodig is, is de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld. Voor de volgende zitting worden gedragsdeskundigen oproepen.

Gaslek
In juni dit jaar brak er wederom een grote brand uit in Beekse Bergen. Toen ging het hoofdgebouw van het vakantiepark in vlammen op. Het vuur ontstond door een gaslek.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be