Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Zoek de verschillen: Ratatouille-attractie uit Disneyland Paris staat nu ook in Amerika

21-08-2021, 20.26 uurBeeld: Attractions Magazine

Amerikanen hebben nu hun eigen versie van Ratatouille: The Adventure, de bekende 4D-darkride uit Disneyland Paris. In het Amerikaanse Disney-park Epcot, onderdeel van Walt Disney World in Florida, opent binnenkort Remy's Ratatouille Adventure. Genodigden mochten de attractie deze week alvast uitproberen.

Uit videobeelden blijkt dat de attractie uit Parijs bijna één-op-één is nagebouwd. Alleen het exterieur wijkt helemaal af. Eenmaal binnen is het goed speuren naar de minieme verschillen. Die zijn onder meer te vinden in de wachtrij, waar een extra scène werd toegevoegd in de vorm van een atelier.

De rit zelf, inclusief de decors en de animaties op de schermen, komt volledig overeen. Zelfs de dialogen - in het Frans en in het Engels - bleven ongewijzigd, om de Franse ervaring zo authentiek mogelijk te houden. De Ratatouille-attractie ligt in het Franse themagebied van Epcot.

Restaurant
In het uitstapstation zijn enkele veranderingen zichtbaar. Zo ontbreekt in Florida het restaurant bij de uitgang, waardoor een glazen wand vervangen moest worden door een blinde muur.

Verder wijkt de naam van de attractie af. Disneyland Paris hanteert de term Ratatouille : L'Aventure Totalement Toquée de Rémy, of de Engelse vertaling Ratatouille: The Adventure. In Epcot werd gekozen voor Remy's Ratatouille Adventure. De werktitel was Kitchen Calamity.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be