Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Chaos op kermis in Almere: jongeren bestormen terrein, beveiligers staan machteloos

21-08-2021, 07.30 uurBeeld: @Koenr1989, @1Almere

Op de kermis in Almere is vrijdagavond chaos uitgebroken. Groepen jongeren bestormden het terrein, terwijl de kermis officieel vol was. Beveiligers keken machteloos toe terwijl hekken omver werden geduwd en er opstootjes ontstonden.

Vanwege de coronamaatregelen wordt op de kermis gewerkt met een maximumaantal bezoekers. Een hoop raddraaiers besloten zich daar vrijdag niets van aan te trekken. Videobeelden op Facebook en Twitter laten zien hoe de situatie behoorlijk uit de hand liep. Er werd ook gevochten.

"De hele tijd breken mensen door de hekken", schrijft een ooggetuige op Twitter. "Vechtpartijen op de kermis in Almere. Dieptriest voor de kermisondernemers..." Uiteindelijk sloot de kermis een uur eerder dan gepland, rond 22.00 uur.

Tuig
"Avondje naar de kermis in Almere werd het uiteindelijk niet omdat het terrein vroegtijdig is gesloten door de organisatie", meldt Koen Bokhorst. "Tuig van de richel bestormde het terrein en gooide hekken om. Kan toch niet?!"

De kermis vindt plaats op de recent vernieuwde Esplanade, het grootste plein in de Almeerse binnenstad. Het evenement, dat begon op vrijdag 13 augustus, duurt nog tot en met zondag 22 augustus. Officieel is er plek voor maximaal negenhonderd bezoekers tegelijk. Een stoplicht bij de ingang geeft aan hoe druk het is.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be