Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Aqualud

Frans waterpark van eigenaar Slagharen en Bobbejaanland wordt gesloopt

20-08-2021, 17.55 uur

Het Noord-Franse waterpark Aqualud, onderdeel van parkengroep Parques Reundios, gaat nooit meer open. Vanwege de coronacrisis was de trekpleister al geruime tijd dicht. Nu is duidelijk dat het overdekte waterparadijs in departement Pas-de-Calais binnenkort gesloopt wordt.

Aqualud opende in 1985 op het strand van de gemeente Le Touquet-Paris-Plage. Sinds 2006 is het park onderdeel van Parques Reundios, de groep achter bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

Enkele jaren geleden sprak de eigenaar nog over "veel bouwgrond voor toekomstige ontwikkelingen". Nu is duidelijk dat Aqualud waarschijnlijk wordt afgebroken in het voorjaar van 2022. Er moet een prestigieus hotelcomplex gebouwd worden met 130 kamers. De opening staat gepland voor 2024.

Marineland
Voor het project heeft Parques Reunidos een akkoord bereikt met vastgoedontwikkelaar ADIM Nord-Picardie. De internationale parkengroep houdt één bestemming over in Frankrijk: dierenpark Marineland.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be