Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Technisch probleem bij Efteling-show Raveleijn: draak zakt naar beneden

20-08-2021, 12.39 uurBeeld: @jatimi_

Eén van de opvallendste effecten in de Efteling-show Raveleijn is voorlopig uitgeschakeld. Dat bevestigt een voorlichtster van het attractiepark aan Looopings. Aanleiding is een incident dat donderdagavond plaatsvond.

Tijdens de show van 19.00 uur konden bezoekers zien hoe de gigantische mechanische draak Draconicon met een harde klap naar beneden zakte. Vervolgens is de voorstelling onmiddellijk stilgelegd en werden de tribunes ontruimd.

"Draconicon is gisteren inderdaad ingezakt tijdens de show", reageert de woordvoerster. "Bezoekers hebben dat gezien én gehoord. Direct daarna is onderzocht wat er is gebeurd. Het gaat om een technisch probleem." De show van 21.00 uur ging vervolgens niet door.

Aangepaste vorm
Normaal gesproken komt de vuurspuwende draak naar boven uit een kelder onder de showarena. Voorlopig wordt de lift niet gebruikt. "Raveleijn gaat vandaag door, weliswaar in aangepaste vorm", weet de voorlichtster. Er zijn voorstellingen om 14.00, 15.30, 17.00, 19.00 en 21.00 uur. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer Draconicon gemaakt wordt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be