Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnispark Tripsdrill

Duits pretpark vraagt test- of vaccinatiebewijs bij drie attracties

20-08-2021, 09.35 uurBeeld: @parcalex

Bezoekers van het Duitse pretpark Tripsdrill hebben in principe geen test- of vaccinatiebewijs nodig als ze naar binnen willen. Hoewel deelstaat Baden-Württemberg de coronaregels onlangs heeft aangescherpt, vond Tripsdrill een manier om bij de ingang geen coronacheck te hoeven doen.

In het park geldt de test- of vaccinatieverplichting namelijk alleen bij drie attracties met overdekte gedeeltes. Dat zijn lanceerachtbaan Karacho, familieachtbaan G'sengte Sau en speelgebied Gaudi-Viertel. Ook in twee restaurants zijn de coronaregels van kracht.

Op andere plekken mogen bezoekers staan en gaan waar ze willen zónder dat ze een test- of vaccinatiebewijs hoeven te tonen. Wie fel tegen vaccineren of testen is, kan vooralsnog dus wel een dagje naar Tripsdrill.

Mondkapjes
Daarmee hanteert het familiepark in Cleebronn een heel andere strategie dan Europa-Park, dat in dezelfde deelstaat ligt. Daar wordt al bij de ingang om een coronatoegangsbewijs gevraagd. In beide parken is het dragen van mondkapjes verplicht in attracties, gebouwen en wachtrijen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Erlebnispark Tripsdrill
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be