Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park belooft beter op coronaregels te gaan letten na klachten

19-08-2021, 18.01 uur | Reacties

Europa-Park gaat speciale medewerkers inzetten om ervoor te zorgen dat bezoekers zich aan de coronamaatregelen houden. Dat heeft een woordvoerder van het populaire attractiepark laten weten aan Duitse media. Aanleiding zijn klachten van bezoekers.

Afgelopen week ontving het pretpark naar eigen zeggen zo'n honderd mails van gasten die klaagden over grote drukte en coronaregels die niet nageleefd zouden worden. Ook de regionale gezondheidsautoriteit trok aan de bel. Europa-Park ontvangt tegenwoordig ongeveer 24.000 personen per dag.

"Het aantal klachten valt relatief gezien mee, wetende dat er in zeven dagen tijd zo'n 168.000 bezoekers aanwezig waren", reageert de voorlichter. "Maar we nemen de zaak serieus en we proberen door regelmatige controles problemen te voorkomen."

Wachtrijen
Getrainde personeelsleden moeten er voortaan op toezien dat bezoekers de regels met betrekking tot mondkapjes en afstand beter naleven. Het dragen van mond- en neusmaskers is verplicht in binnenlocaties en wachtrijen.

Overigens laat het park sinds deze week alleen nog volwassenen binnen die volledig gevaccineerd, recent hersteld of negatief getest zijn.

Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be