Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ruiten gesneuveld bij locomotief in de Efteling

20-08-2021, 11.04 uurBeeld: Pieter Eisenga

Bij een stoomtreinlocomotief in de Efteling zijn twee ruiten gesneuveld. Het gaat om een locomotief met de naam Neefje, die sinds 2001 tentoongesteld wordt op het grasveld naast Droomvlucht. Volgens een fan zijn de raampjes ingeslagen door baldadige bezoekers.

"Een medewerker wist te vertellen dat ze ingetikt zijn met stenen op een avond", schrijft Pieter Eisenga op zijn Facebook-pagina Efteling Abonnementhouders. "Door de barsten in de ramen is het de volgende dag verder gaan barsten en vervolgens uit elkaar gevallen."

Een woordvoerder van het attractiepark kan die lezing over vandalisme niet bevestigen. "We hebben nagevraag gedaan bij collega's, maar we weten niet precies hoe dit gekomen is", aldus de voorlichter.

1981
Locomotief Neefje, gebouwd in 1914, reed tussen 1981 en 1991 door de Efteling als onderdeel van de Efteling Stoomtrein Maatschappij. De huidige drie locomotieven dragen de namen Aagje, Moortje en Trijntje.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be